Verhuis Tips

Omdat verhuizen niet iets is wat u elke dag doet, zijn hier een paar Tips om het geheel in goede banen te leiden.

Begin al vroeg met inpakken
Al u er voor kiest om zelf uw inboedel in te pakken en dit niet uit te besteden aan Kosta verhuizingen, begin al een paar weken van te voren met het inpakken en  uitsorteren van je spullen.
Pak elke dag een paar dozen in. Zo voorkom je dat je op het laatste moment blijk hebt van dat het toch meer werk was dan je dacht.

 

Vul alle dozen tot de rand op
Voorkom lege ruimtes in een doos. Hierdoor kunnen ze gemakkelijk in zakken.

 

Wees creatief met inpakken
Gebruik bijvoorbeeld uw zachte goed (dekbedden, kussens linnengoed) om uw breekbare spullen (glazen vazen, beelden etc.) in te pakken.

 

Maak de dozen niet te zwaar
Gebruik bij voorkeur bij zware artikelen zoals boeken kleinere dozen. Als u geen kleine dozen heeft dan kunt u de doos bijvoorbeeld voor de helft vullen met boeken en voor de helft met kleding.

 

Vermeld op elke doos wat er in zit
Schrijf op elke doos aan de voorzijde (waar meestal het handvat zit) wat er in zit. Laat de verhuizer de dozen met de tekst naar voren opstapelen. Zo kun je als de dozen opgestapeld worden nog steeds zien wat er in zit.

 

Vermeld op elke doos waar hij heen moet
Schrijf op elke doos aan de bovenkant in welke ruimte de doos geplaatst moet worden. Zo voorkom je dat de verhuizers bij elke doos moeten vragen waar die naar toe moet.

 

Bespaar niet op verhuisdozen
Een goede verhuisdoos is ca 5 mm dik en bruin van kleur. Het voordeel van deze dozen is dat ze erg stevig zijn en niet in mekaar zakken ook al word er flink op gestapeld. De goedkopere dunnere varianten zijn vaak zwak en zakken vaak in elkaar als er flink gestapeld moet worden. Met alle mogelijke gevolgen voor uw spullen.
 
Serviesgoed
Maak een goede laag van proppen papier op de bodem van de doos. Wikkel glaswerk, borden apart in papier. Zet borden en rechte schalen altijd rechtop in de doos. Zorg ervoor dat het servies goed niet te strak(krap) in de doos zit. Dit doe je door het papier niet strak om het servies heen te wikkelen maar door het er juist rommelig om heen te doen. Het papier dient dan als een soort demper. Schrijf met grote letters BREEKBAAR of FRAGILE op de doos.
 
Ladekasten.
De inhoud van ladekasten waar bijvoorbeeld kleding in zit kunt u vaak laten zitten, mitst er geen breekbare spullen in zitten en de lades uit de kast gehaald kunnen worden. Als de kast te zwaar is kan de verhuizer de lades uit de kast halen en in de verhuiswagen de lades weer terug plaatsen.
 
Lampen
haal ten alle tijden de gloeilamp uit de lamp en doe deze in papier in een doos. Doe Lampenkappen apart in een doos met niets erbij.
 
Schilderijen en spiegels
Doe om een geschilderd doek altijd eerst noppenfolie en zorg ervoor (heel belangrijk) dat de gladde kant van het noppenfolie tegen het schilderij aan zit. Bij spiegels en schilderijen achter glag hoeft dit niet.
Pak een ongebruikte dus nog platte verhuisdoos en schuif deze om het schilderij of de spiegel en tape deze vervolgens dicht.
 
Plattegrond
Maak voor elk vertrek een a4tje (standaard printer papiermaat) en schrijf daarop duidelijk de naam van het vertrek die overeenkomt met wat u eerder op de dozen heeft geschreven. Maak ook een eenvoudige plattegrond zodat de verhuizer zelf kan zien waar hij de meubels kan plaatsen.